Ympäristötaide

Pirkkalaiskirjailijat ry on jättänyt vahvan jälkensä paitsi tamperelaisuuteen, niin myös konkreettisesti Tampereen katukuvaan.

Kivikirjasto

Tunnetuin julkisista taideteoksista jonka luomisessa Pirkkalaiskirjailijat on ollut mukana on Kivikirjasto. Se on Aleksis Kiven kadulle Tampereen ydinkeskustaan vuonna 2002 pystytetty ympäristötaidetos, joka koostuu 12 graniittilaatasta, viidestä graniittiveistoksesta ja elävästä tammesta.

Kivikirjasto on kuvanveistäjä Radoslaw Grytan toteuttama, ja teoksessa käytetyt tekstit ovat Tampereella vaikuttaneiden kirjailijoiden ja runoilijoiden kynästä. Mukana ovat Yrjö Jylhä, Viljo Kajava, Eeva-Liisa Manner, Erno Paasilinna, Kalle Päätalo, Lauri Viita ja tähän mennessä ainoa suomalainen kirjallisuuden nobelisti F. E. Sillanpää. Lue lisää Kivikirjastosta.

Runopolku

Kesällä 2004 avattiin Tampereen Keskustorin pohjoispäähän Frenckelin aukion kiveykselle Runopolku. Se on yhdistyksen jäsenten kirjoittama ketjuruno, joka on hakattu kivilaattoihin.

Teoksessa ovat mukana pirkkalaiskirjailijat Kari Aronpuro, Mirkka Rekola, Jussi Rusko, Arto Seppälä, Jaana Paju, Markku Toivonen, Niina Hakalahti, Tuija Välipakka, Torsti Lehtinen, Risto Ahti, Arto Lappi, Juhani Ahvenjärvi, Juha Siro, Panu Tuomi, Timo Malmi, Jouni Numminen, Seppo Järvinen, Kullervo Järvinen ja Väinö Kirstinä.

Lue Runopolku-teoksen runot (.pdf)

Muistomerkit

Tämän lisäksi Pirkkalaiskirjailijat ovat julkaisseet muistolaatat entisille jäsenilleeen Väinö Linnalle ja Eeva-Liisa Mannerille. Linnan laatta paljastettiin Puuvillatehtaan kadun varressa vuonna 2004 ja Mannerin Ojakadulla kesällä 2005.

Sivun alkuun

Pirkkalaiskirjailijoiden logo Pirkkalaiskirjailijoiden blogi
Eeva-Liisa Mannerin muistolaatta